"Ko občutimo qi, ki se pretaka znotraj nas, pričnemo ples s Daom. Energiji dovolimo, da premika telo v popolni strukturi. Poravnava telesa - strukture je naravna funkcija človeškega telesa, ki pa jo po otroštvu pogosto izgubimo.

Z vadbo Taiji-ja lahko zavestno in redno popravljamo strukturo, dokler ni ta ponovno del telesnega znanja.

 

Poudarek pri Taiji-ju je ustvarjanje enovitosti znotraj sebe in enovitosti z Daom."

Dušan Donko - You Li Shan.

 

Dušan Donko je leta 2007 postal direktni učenec Velikega mojstra Wudang Kung Fuja, You Xuande-ja. Kot učenec 15. generacije iz linije ustanovitelja Taijija, Zhan San Fenga je prejel daoistično ime You Li Shan. You Li pomeni učenec od mojstra You, Shan pomeni gora, ki v dao tradiciji simbolizira duhovni dosežek.

 

OPIS VADBE:

1. Praktikant se obleče v udobna športna oblačila in se sprosti.

2. Z nežno koncentracijo na dihanje se poglobi vase ter umiri miselne aktivnosti.

3. Z nežnim usmerjenim gibanjem odpira energetske kanale – meridiane in ustvarja harmonijo yina in yanga med hitro in počasi, močnim in nežnim, vidnim in nevidnim,..

4. Ko konča z gibanjem/meditacijo, zbere energijo in se osredotoči na energetski center (dan tian), da shrani aktivirano energijo.

5. Pogoltne slino, ki se ustvari kot dokaz, da je pridobil energijo.

5. Na koncu si zmasira obraz, oči, ušesa, lasišče ali katerikoli del telesa, ki bi mu rad namenil več življenjske energije in zdravja.Za ohranjanje zdravja je dovolj, da imamo na repertoarju vsakodnevnih aktivnosti jutranjo vadbo za aktivacijo energije, zmerno gibanje, pravilno dihanje, umirjen um in dobro telesno strukturo. Če smo v dobrem stanju, lahko z vadbo dosežemo nove nivoje zdravja in duhovno rast.GLAVNE KORISTI TAIJI VADBE NA FIZIČEN, MENTALNI IN DUHOVNI NIVO:

- več energije in življenjske moči

- zdravilen učinek na telo, um in duha

- krepitev živčnega sistema in emocionalna stabilnost

- boljše zavedanje sebe in okolice

- okrepitev fascij, kit, mišic in kosti

- zavestno gibanje celotnega telesa

- lepi, graciozni gibe in kretnje

- ustvarjanje enovitosti znotraj sebe

- ustvarjanje enovitosti z izvorom - Dao

- način za prenos enovitosti v vsakdanje življenje.

   

 

Aktualni dogodki

Dao pratika osvetli najbolj potrebne ukrepe, s katerimi si lahko naredite bolj srečno in zadovoljno leto 2024.  Poiščite jo v trafiki, knjigarni ali jo naročite tukaj.