WUDANG FORMA - 36 slik

  

Forma, ki se je bomo letos učili, se imenuje WUDANG TEMELJNA FORMA - 36 slik

 

Forma 36 slik vsebuje vse temeljne položaje Wudang Taijija, to pomeni, da omogoča izvajanje notranje alkimije skozi gibanje. Vsi gibi temeljino na poznavanju osmih posebnih kanalov, ki prinašajo regeneracijo, vitalnost, pomladitev in dolgoživost. 

 

Zato je ta forma prav posebna forma, saj ima vpliv na zdravljenje našega najglobjega jedra, ima zdravilen vpliv na večgeneracijske zapise znotraj našega DNK. Z Taiji gibanjem po tej formi uravnovesimo in harmoniziramo našo podzavest z zavestjo, tako da si odpremo vrata v globje samozavedanje, kar prinaša številne samozdravilne procese, krepko zdravje, vitalnost ter ukoreninjenje v odličnem počutju. 

 

 

 


Lidija pripoveduje:
Na Taiji vadbo sem prišla iz radovednosti, pa tudi iz neke notranje potrebe po nečem globjem. Na zunaj težko rečem, da bi mi kaj manjkalo, navznoter pa sem že čutila nekaj luknjic v avri, ki bi jih lahko opisala kot načeta čustvena in zdravstvena stabilnost. Taiji mi je bil na začetku izziv, saj sem se težko znašla, bila sem nekoliko zmedena, neorientirana in okorna. Vendar sem si dejala, da tudi, če bom zadnja v dvorani skapirala te gibe, ne bom odnehala.

Nagrada je hitro sledila, saj sem že takoj čutila, kako se mi krepi zdravje in vrača naravna sproščenost. Vsem, ki želite vaditi Taiji, ponujam prijazen nasvet: Taiji ne izgleda kot Taiji brez umirjenega uma. Če je človek raztresen, ni načina, da bi lepo speljal formo. Z umirjenim umom pa boste sposobni povezati telo in duha ter ustvarjati harmonijo gibov.

Odkar redno vadim Taiji, od tega je že sedem let, se veselim vsakega jutra, da preizkusim in okrepim svoje notranje ravnovesje in si podarim harmoničen in krepak štart dneva. Pri Taiji-ju ne vidim konca novih spoznanj in v globini slutim, da je tako tudi z mojim zdravjem in odličnim počutjem.

 

 
Naučite se Wudang forme - 36 slik

To je priljubljena forma Največjega mojstra Wudang Taijia You Xuande-ja, ki jo je prenesel name, da jo lahko spoznate in doživite tudi vi. 

 

 
Aktualni dogodki

Dao pratika osvetli najbolj potrebne ukrepe, s katerimi si lahko naredite bolj srečno in zadovoljno leto 2024.  Poiščite jo v trafiki, knjigarni ali jo naročite tukaj.