DAO SPOLNE ALKIMIJE - 100 dni

februar, marec, april, maj 2023
 
v živo vsako jutro, ob 5h, Facebook

 
 

Jutranja praksa sublimacije Jing-a, ustvarjalne spolne energije, da si podprete fizičen obstoj, vitalnost in zdravje. 
 
 
V letu vodnega zajca 2023 je prisoten element Vode. Voda je izvorna energija, iz nje smo rojeni in sestavljeni. Voda je simbol spolne energije. Leto zajca je leto, ko se rodi element vode, zato je to precej redko ali bolje rečeno najbolj primerno leto, ko lahko poberemo naravno znanje o spolni alkimiji.
 

 
100 dnevna praksa Dao spolne alkimije je jutranji ali večerni program, kjer spoznate starodavne Dao metodologije prečiščevanja in sublimiranja ustvarjalne spolne energije, da se podpre zdravje, vitalnost, mladost, prebudijo mistične moči in omogoči rast duha.
 

Načeloma obstajata 2 poti preobražanja Jing-a, kar se lahko opiše kot:

-   dvojna nega spolne energije,

-   samostojna nega spolne energije.
 

Skozi 100 juter se bomo osredotočili na samostojno nego spolne energije, tako da si lahko obnovite energijo in povrnete vitalnost; kar je tudi bistveno, če bi želeli izvajati dvojno nego spolne energije, kjer se srečata moški in ženska na vrhuncu svojih moči, da pospešita duhovno preobrazbo.

 

Čeprav obstaja veliko (majhnih) tehnik, kar se nege spolne energije, se bomo osredotočili na dvig razumevanja, tako da lahko postopoma izvajamo tudi bolj napredne stopnje duhovnega samo kultiviranja (Neidan, notranja alkimija) samostojno ali z nekom (dvojna nega). Daoyin je oblikovan s strani starodavnih dovršenih, tako da preobraža ustvarjalna spolna energija Jing v Qi življenjsko energijo Qi, kar postane pomemben temelj za duhovno samo kultiviranje. Ko se življenjska energija Qi nadalje prečiščuje, prehrani duhovno energijo Shen.

 

Prva stopnja Dao spolne alkimije je preseganje začasnih občutkov in poželenj, ki se dogajajo na površinskih odnosih znotraj osebe ali med moškim in žensko. Če nismo sposobni tega, potem ni možno izvajati naprednejše duhovne prakse, kakor tudi doživljamo upočasnjevanje fizičnega telesa, ki prične slabeti.

 

 

V 100 dneh si boste tudi razširili poznavanje in prakticiranje tako:

-  Waidan 外丹 (zunanja alkimija)

- Neidan Shu 內丹術 (notranja alkimija)

-  Fangzhong Shu 房中术 (YinYang ShuangXiu 阴阳双修; Dao spolne alkimije)

 
 
 

V modernem času je na zahodu Dao spolnosti zelo popularna metoda, a žal zelo razpršeno predstavljena in zgolj osredotočena na zunanje spodbujanje. Bistvo te dragocene starodavne (večno mlade) prakse spolne alkimije ni povečevanje fizičnih (čutnih) užitkov (dražljajev), temveč povečevanje duhovne energije. 
 
 
100-dnevni program poteka vsak dan v živo, do 21. maja 2023.

Pridružite se lahko kadarkoli, vsebina vam ostane v trajno uporabo v Facebook skupini.
 
 

Cena 100 dnevnega programa je 330 eur. Plačilo je možno na 3 obroke.

Prijavite se z nakazilom prvega obroka 110 eur na:
TR: SI56 3000 0002 6028 628
SLOVENSKO TAOISTIČNO DRUŠTVO, TAOAS
Križni Vrh 2, 2318 Laporje

Po nakazilu pišite na bernarda.pavic@gmail. com, da prejmete dostop.