WUDANG TAIJI

 

vadite lahko preko:

v živo v parku:

Maribor, ponedeljek ob 18h, zbor pri treh ribnikih ali Dao Guan

Ljubljana, torek ob 17h, za lokacijo pokličite na 031 684 454

 

Dodatna vadba vam je na voljo v Video arhivu, do katerega imate kot aktiven Taoin član gratis dostop.

  

Forma, ki se je bomo letos učili, se imenuje WUDANG TAIJI - 36 slik

 

 


Lidija pripoveduje:
Na Taiji vadbo sem prišla iz radovednosti, pa tudi iz neke notranje potrebe po nečem globjem. Na zunaj težko rečem, da bi mi kaj manjkalo, navznoter pa sem že čutila nekaj luknjic v avri, ki bi jih lahko opisala kot načeta čustvena in zdravstvena stabilnost. Taiji mi je bil na začetku izziv, saj sem se težko znašla, bila sem nekoliko zmedena, neorientirana in okorna. Vendar sem si dejala, da tudi, če bom zadnja v dvorani skapirala te gibe, ne bom odnehala.

Nagrada je hitro sledila, saj sem že takoj čutila, kako se mi krepi zdravje in vrača naravna sproščenost. Vsem, ki želite vaditi Taiji, ponujam prijazen nasvet: Taiji ne izgleda kot Taiji brez umirjenega uma. Če je človek raztresen, ni načina, da bi lepo speljal formo. Z umirjenim umom pa boste sposobni povezati telo in duha ter ustvarjati harmonijo gibov.

Odkar redno vadim Taiji, od tega je že sedem let, se veselim vsakega jutra, da preizkusim in okrepim svoje notranje ravnovesje in si podarim harmoničen in krepak štart dneva. Pri Taiji-ju ne vidim konca novih spoznanj in v globini slutim, da je tako tudi z mojim zdravjem in odličnim počutjem.

 

 
Naučite se Wudang forme - 36 slik

To je priljubljena forma Največjega mojstra Wudang Taijia You Xuande-ja, ki jo je prenesel name, da jo lahko spoznate in doživite tudi vi.