FENG SHUI POGLED NA TRENUTNO SITUACIJO V SVETU

KONFLIKT MED RUSIJO IN UKRAJINO

FEBRUAR 2022

 

Po letu narekovanja tisočerih pravil in sledenja navodil, ki nam jih je serviral tehnološko napredni, elitni kovinski bivol, smo v začetku februarja vstopili v leto vodnega tigra. Tiger je spomladanski znak in prinese podobno kot pomlad, veliko prebujanje. Prinese močan les, veter, velik veter in vodo. Februarja je na severu besnel vihar Eunice, ki je pihal tako močno kot mnogi ne pomnijo.  

Tiger je v kitajski astrologiji znan po svojih očiščevalnih sposobnostih, saj lahko sprosti strukturo ali očisti organizem od vseh nečistoč. Na drugi strani, ne pozabimo, da je tiger nepredvidljiv in borben znak. Kot tak lahko sproži vojne in osvajalske pohode za nadzor nad ozemlji in viri: goriva, pitna voda, redki materiali ali dobrine.  

 

 

 

 

 

Tiger je vladar leta, Veliki vojvoda, ki se mu ni dobro zoperstavljati. Tiger vlada severovzhodu, kjer se gledano iz centra, centralne Evrope nahajata tako Ukrajina, kot Rusija. 

Nasprotujoč znak Tigru/Rusiji/Velikem vojvodi je Opica, »Lomilka leta«, ki se nahaja na jugozahodu, kjer leži Ukrajina. Tako lahko vidimo, da je v letu tigra najbolj na udaru Opica, ki leži na jugozahodu. 

 

 

18.2.2022 je bil celo dan izredno redkega srečanja štirih tigrov, v dnevnem, urnem, mesečnem in letnem ciklu.

Ta pojav je izjemno redek, nazadnje so se 4 tigri srečali februarja 1962. 

Nekaj dni kasneje smo bili priča tigru, ki iz severovzhodne smeri kaže zobe. V Feng Shuiju velja letno pravilo, da, če ne želimo težav v 2022, se je potrebno izogniti tigrovi smeri, severovzhodu. Ne iti proti Tigru, vladarju severovzhoda "Velikemu vojvodi", če se želite izogniti težavam. 

 

Gledano iz Rusije, se Ukrajina nahaja na jugozahodu, na Opici. Če pogledamo datum prvega napada Rusije na Ukrajino, se je napad zgodil 24.2.2022 zjutraj. Ta dan, med 3 in 5 uro zjutraj, so se pojavili trije tigri ter nasprotovali Opici, ki se je pokazala v dnevu. Boj opice in tigra v kitajski astrologiji pogosto spremlja burno srečanje, kot so udar, boj, nesreča, celo potres. 

 

Iz vidika Feng Shuija, na osi SV in JZ v letu 2022 poteka poravnava ali ponastavitev zemeljskega elementa preko zvezd 2, 5 in 8, zato lahko pričakujemo dogodke v zvezi z zemljo, zemeljskimi dobrinami, ozemljem, mejo ter nenazadnje karmične poravnave in usodne spremembe. Zvezda 5 je predstavnik oseb, ki vplivajo na usodo drugih. V tem letu se med drugim tudi razkriva, kdo in zakaj orkestrira sprožilce negativnih dogodkov.

 

Glede na gibljivo naravo vodnega tigra in nalogo zvezde 5 v centru, da se stvari poravnajo, bomo v tem letu zagotovo priča mnogim dogodkom, ki bodo od nas zahtevali nekaj več prilagajanja, gibanja in usklajevanja. Rešitev letnega trčenja med opico in tigrom leži v pomiritvi tigra v času trčenja ter umiku Opice na varno območje.
 
 
 

Voda, kadar je čista, kadar so misli čiste in usklajene, prinaša določeno stopnjo modrosti ter okrepi sposobnost opazovanja, analiziranja, poslušanja in prilagajanja, kar nenazadnje tudi omogoči možnost mirnega reševanja kriz. Navsezadnje je zato leto 2022 primerno leto, da se odpravijo posledice divje preteklosti, zacelijo rane in se najde zakonit položaj znotraj družbe. 

Kako lahko pomagamo mi? V negotovih razmerah je potrebno ne izgubiti razsodnost in otrpniti od strahu. Za ohranjanje lastnega ravnovesja pomaga Dao invokacija za zdravje in dolgoživost.

 

 Močan sem. 

NEBO JE JASNO.

 Močan sem. 

ZEMLJA JE STABILNA.

 Močan sem. 

ZDRAVJE IN MIR STA MED LJUDMI.

 Ponovite 3x.

 

 Ključna vrlina, ki vlada v letu vodnega tigra in lahko stvari obrne na bolje je: 

SOČUTJE

 

 
Več informacij in Dao nasvetov za leto Vodnega tigra lahko najdete v Dao pratiki 2022,
ki je do konca marca še na voljo v trafikah 3DVA.