Delavnica


JESENSKO ENAKONOČJE – FESTIVAL RAZSVETLJENJA

5h v zaprti Facebook skupini


 
 
 
 
Jesensko enakonočje je čas, ko sta dan (yang energija) in noč (yin energija) ponovno usklajena. Starodavni so ga poimenovali »festival razsvetljenja«.
 
Pričetek jeseni je po našem koledarju na dan jesenskega enakonočja. Starodavni Dao mojstri pa so opazili, da jesen na tej točki doseže vrhunec. Opazili so, da ima jesen 2 dela; prične se 8. avgusta in doseže višek 22. septembra.
 
Dao mojstri opazovanja narave in njenih energetskih ciklov, prvi del jeseni vidijo kot jin znotraj janga, in v tem delu jesen še precej spominja na poletje.
 
Drugi del jeseni nastopi po jesenskem enakonočju in traja do energetskega začetka zime, to je 7. november.
 
Drugi del jeseni predstavlja čas, ko je jin znotraj jina. Jesen na splošno predstavlja energijo umikanja in stiskanja. Energija se prične umikati navznoter, da zavaruje korenine življenja. V tem času je smiselno ohraniti ogenj, da nas ne posesa presežen jin, še posebej znotraj nas. 
 
To je najboljši čas za zbiranje in vzgajanje življenjske energije, za izvajanje tihega sedenja in poglobljenih meditacij. Pripravili smo 5urno delavnico, da se uporabi ta dragocen del leta za duhovno samo kultiviranje in zagotavljanje srečnega življenja. 

Na voljo so posnetki predavanj. 
 
Vabljeni!
 
 
Cena 5h delavnice: 50 eur.
 
Cena 40h izobraževanja (8 delavnic) v sklopu predavanj "Izvorno sporočilo: 300 eur oz. plačilo na 6 obrokov; 6 x 50 eur