FESTIVAL MODROSTI - ZIMSKI SONČNI OBRAT 

 

5h delavnica, ob sredah ob 19h, Facebook

 

od 23. novembra do 21. decembra

 


                

 

Zimski sončni obrat predstavlja vrhunec zime, pa tudi začetek novega leta, saj se spočne energija jang. Na 5h delavnici se pripravimo na ta pomemben energetski prehod, da ujamemo in očuvamo dragoceno seme jang qi, ki se rodi ali prebudi na spomlad v 2023. Kakor že nekaj let doslej, je tudi zimski sončni obrat, 21. decembra 2022 izredno zanimiv in pomemben iz astrološkega vidika. Na dan zimskega sončnega obrata, planet Jupiter pričenja nov 12 letni cikel.   

 

Starodavni dovršeni so ZIMO opisali v dveh delih. Prvi del se prične 8. novembra in traja do zimskega sončnega obrata. Drugi del se prične ob zimskem sončnem obratu in traja do prihoda pomladi, 4. februarja. V času zime se spočenja energija jang. Za namene duhovne samokultivacije, je v tem času bistveno, da življenjske energije ne trošimo in jo očuvamo za seme naslednjega leta. Če v tem času jang qi potrošimo, nas spomladi namesto vsesplošnega razcveta pričaka spomladanska utrujenost. Neupoštevanje naravega cikla vodi v fizično in duhovno degeneracijo, staranje. Pot mladosti in dolgoživosti je negovanje jang energije v času njegovega spočetja ob zimskem sončnem obratu. Na 5h delavnici izvajamo tradicionalno dao samokultivacijsko prakso za očuvanje dragocene jang energije.  

Starodavni dovršeni so tudi LETO opisali v dveh delih. Prvi del traja od zimskega do poletnega sončnega obrata. V tem času je na razpolago energija jang, ki jo uporabljamo za duhovno samodovrševanje. Drugi del traja od poletnega do zimskega sončnega obrata. V tem času je na razpolago energija jin. To je čas, ko je potrebno svojo fizično energiijo očuvati, shraniti in obnoviti. 

 

Kaj je razlog, da ljudje večinoma ne upoštevamo naravnih ciklov kot podporo zdravju, samorealizaciji in duhovni samodovršitvi?  Pridružite se nam na 5h delavnici, kjer boste prejeli odgovor na to bistveno vprašanje. Ne le teoretičenga, marveč praktičnega. V petih tednih do zimskega sončnega obrata se bomo skupaj pripravljali na zimski sončni obrat, eno najpomebnejših energetskih točk v letu. Kaj zimski sončni obrat predstavlja, kaj nam nudi in kako ga uporabiti?

 

 

 

 Vrnitev do korenine

je delovanje subtilne poti.

Z jasnostjo sledite stezo subtilne poti

ter ne čakajte, da se izčrpate,

saj se potem življenjska sila ne more vrniti.

 

S tem, ko je oseba duhovno samo obvladana,

postane božanska in nebeška;

sposobna je združitve z božanskim in nebeškim.

S tem, ko je oseba božanska in nebeška,

postane eno s subtilno potjo.

 

S tem, ko se oseba združi z večnostjo subtilne poti,

se njegovo življenje nadaljuje,

četudi telo preneha obstajati.

 Lao Zi, 500 pr.n.št.

 

Prvobitna energija vesolja je mama vsega.

Poznati mamo, pomeni poznati tudi otroka,

ki je duh življenja.

 

Vabljeni!

 

Cena: 5h delavnica: 50 eur

 

Prijavite se z nakazilom na: TR: SI56 1010 0005 6696 398, Taosvet, Bernarda Pavič, s.p, Adamičeva ulica 52a, 2000 Maribor,

Sklic: SI99 (naslednje okence pustite prazno)

 

Ko poravnate, nam to sporočite na email: bernarda.pavic@gmail.com, da prejmete dostop.

 

 

 

video predstavitev delavnice